| KIERUNEK |
PRZEDMIOT |
| Technologia żywności i żywienie człowieka I stopień |
Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności |
| Domowy wyrób wina owocowego i nalewek |
| Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym |
| Ocena jakości surowców i produktów roślinnych |
| Ogólna technologia i utrwalanie żywności |
| Opracowanie nowych produktów |
| Podstawy technologii gastronomicznej |
| Seminarium inżynierskie |
| Technologia owoców i warzyw |
| Technologia piekarstwa i ciastkarstwa |
| Technologia przetwórstwa węglowodanów |
| Technologia tłuszczowców |
| Żywienie człowieka |
| Żywność wzbogacona |
| Technologia żywności i żywienie człowieka II stopień |
Analityka żywności pochodzenia roślinnego |
| Analiza chromatograficzna i walidacja metod |
| Analiza zafałszowań żywności |
| Modelowanie jakości produktów |
| Projektowanie produktu prozdrowotnego |
| Seminarium magisterskie |
| Trendy w żywności bioaktywnej |
| Żywienie człowieka |
| Żywienie człowieka we współczesnym świecie |
| Żywność dietetyczna |