Działalność Dydaktyczna
I. Skrypt do ćwiczeń
Kuźniar P., Gorzelany J., Zaguła G., Puchalski C. Przewodnik do ćwiczeń laboratoryjnych z fizyki i agrofizyki, Rzeszów 2011, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
![Skrytpt do ćwiczeń.png [132.20 KB]](files/ur/import/private/67/Skrytpt-do-cwiczen.png)
II. Zajęcia Dydaktyczne
| Kierunek | Przedmiot | Rok |
| Technologia Żywności i Żywienie Człowieka I st. | Mikrobiologia żywności | I |
| Propedeutyka nauki o żywności | I | |
| Metrologia w naukach o żywności | I | |
| Analiza żywności | II | |
| Bezpieczeństwo i higiena żywności | II | |
| Bioprocesy w technologii żywności | II | |
| Projektowanie technologiczne zakldów przemysłu spożywczego | III | |
| Bioprocesy przemysłu fermentacyjnego | III | |
| Seminarium inżynierskie | III, IV | |
| Technologia żywności i żywienie człowieka II st. | Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego | I |
| Analiza mikrobiologiczna żywności | I | |
| Metody fizyczne w analizie żywności | II | |
| Pracowania magisterska | I, II | |
| Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami I st. | Fizyczne aspekty produkcji energii | I |
| Technologie w energetyce odnawialnej | II, III | |
| Regionalna polityka energetyczna | III | |
| Mikrobiologiczne przetwarzanie materii | III | |
| Projektowanie instalacji w OZE | III | |
| Analiza instrumentalna biopaliw | IV | |
| Seminarium inżynierskie | III | |
| Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami II st. | Seminarium magisterskie | I |
| Pracownia magisterska | I, II | |
| Rolnictwo I st. | Prawa fizyki w rolnictwie | I |
| Logistyka w sektorze rolno-spożywczym I st. | Prawa fizyki w logistyce | I |
| Logistyka zaopatrzenia i dystrybucji | III | |
| Ochrona środowiska I st. | Biochemia analityczna w ochronie środowiska | I |
| Technologie bioenergetyczne | III | |
| Fizyka środowiskowa | I | |
| Podstawy biotechnologii | III | |
| Agroleśnictwo I st. | Fizyka środowiskowa | I |
| Szkoła doktorska III st. | Seminarium doktorskie | |
| Erasmus | Microbiology | |
| Biotechnology |