Dr hab. inż. prof. UR Tomasz Piechowiak

  • Jednostka:
    Kolegium Nauk Przyrodniczych, Instytut Technologii Żywności i Żywienia, Zakład Chemii i Toksykologii Żywności
  • Budynek: D3
  • Pokój: 1.13
  • Nr telefonu: 17 872 17 68
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0001-5579-1629
  • Konsultacje: Poniedziałek, 8.30-10.00

Informacje

Zainteresowania naukowe:

- badanie przemian biochemicznych w owocach jagodowych podczas przechowywania w atmosferze ozonu,

- badanie ekstrakcji antyoksydantów z odpadów przemysłu spożywczego oraz ocena ich właściwości biologicznych,

- poszukiwanie sposobów przedłużania stabilności oksydacyjnej olejów roślinnych,

- badania nad wykorzystaniem folii jadalnych w przechowalnictwie owoców miękkich.

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57195740207

 

Publikacje