Branża Spożywcza

 

spoywcza.png [105.15 KB]     Oferty UR z branży spożywczej

 

Lejek

 

Olejek eteryczny z owoców głogu oraz zastosowanie olejku eterycznego z owoców głogu

 

Pojemnik do przechowywania owoców przedłużający ich przydatność do konsumpcji

 

Pojemnik do przechowywania owoców przedłużający ich świeżość

 

Sonda genetyczna typu in situ znakująca chromosomy pary 12 drożdży piekarniczych naszkiełku mikroskopowym oraz sposób jej otrzymywania

 

Sposób ekstrakcji składników biologicznie czynnych

 

Sposób określania dojrzałości zbiorczej owoców

 

Sposób otrzymywania drożdżowych producentów etanolu z ksylozy z termotolerancyjnych drożdży Ogataea polymorpha 

 

Sposób otrzymywania napoju o podwyższonej trwałości i właściwościach prozdrowotnych na bazie soku drzewnego, zwłaszcza brzozowego 

 

Sposób otrzymywania zatężonego soku brzozowego 

 

Sposób poprawy jakości owoców poprzez stosowanie magnetostymulacji

 

Sposób przedłużania trwałości malin w warunkach nie chłodniczych oraz urządzenie dostosowania tego sposobu

 

Sposób przedłużenia trwałości przechowalniczej borówki amerykańskiej

 

Sposób przygotowania ogórków do procesu kiszenia

 

Sposób sanitaryzacji oraz obniżania pozostałości pestycydów w materiale roślinnym w procesie suszenia oraz urządzenia do realizacji tego sposobu

 

Sposób skrócenia czasu upłynnienia i opóźnienia krystalizacji miodu

 

Sposób wytwarzania napoju z serwatki naturalnie nasyconego dwutlenkiem węgla 

 

Sposób wytwarzania otoczki ochronnej na nasionach soi (BIOSTRATEG) 

 

Sposób zmniejszenia absorbcji metali ciężkich przez rośliny korzeniowe

 

Urządzenie do magnetostymulacji owoców i warzyw zmiennym polem magnetycznym

 

Urządzenie generujące zmienne sygnały magnetyczne do stymulacji materiału biologicznego

 

Zastosowanie derenia właściwego Cornus mas L. lub jego tkanek lub ich wytworów, zwłaszcza ekstraktu z owoców