Aktualności
Kolejny patent dla naukowców z Wydziału Technologiczno-Przyrodniczego
Patent dotyczy innowacyjnego sposobu ekstrakcji propolisu przy użyciu uprzednio uzyskanych ekstraktów ziołowych, które mają na celu zamaskowanie charakterystycznego zapachu propolisu oraz zastosowania tak otrzymanego ekstraktu do konserwacji produktów spożywczych.
zobacz więcej Kolejny patent dla naukowców z Wydziału Technologiczno-Przyrodniczego
Uniwersytet Rzeszowski zrealizuje dokumentację przyrodniczą dla 13. obszarów chronionego krajobrazu (OCHK) na Podkarpaciu
Nową dokumentację dla OCHK-ów przygotuje około 20-osobowy, interdyscyplinarny zespół naukowców z Wydziału Technologiczno-Przyrodniczego oraz Wydziału Nauk Ścisłych i Technicznych
Szklarnia azaliowa na terenie Uniwersytetu Rzeszowskiego już otwarta!
25 kwietnia br., na Wydziale Technologiczno-Przyrodniczym uroczyście otworzyliśmy szklarnię azaliową.