Aktualności

Filtruj wyniki

Kolejny patent dla naukowców z Wydziału Technologiczno-Przyrodniczego

Patent dotyczy innowacyjnego sposobu ekstrakcji propolisu przy użyciu uprzednio uzyskanych ekstraktów ziołowych, które mają na celu zamaskowanie charakterystycznego zapachu propolisu oraz zastosowania tak otrzymanego ekstraktu do konserwacji produktów spożywczych.

zobacz więcej

Uniwersytet Rzeszowski zrealizuje dokumentację przyrodniczą dla 13. obszarów chronionego krajobrazu (OCHK) na Podkarpaciu

Nową dokumentację dla OCHK-ów przygotuje około 20-osobowy, interdyscyplinarny zespół naukowców z Wydziału Technologiczno-Przyrodniczego oraz Wydziału Nauk Ścisłych i Technicznych

zobacz więcej

Szklarnia azaliowa na terenie Uniwersytetu Rzeszowskiego już otwarta!

25 kwietnia br., na Wydziale Technologiczno-Przyrodniczym uroczyście otworzyliśmy szklarnię azaliową.

zobacz więcej