Inżynieranci i Magistranci
Inżynieranci kierunku technologia żywności i żywienia człowieka
(opiekun prac dyplomowych: dr hab. Izabela Sadowska-Bartosz)
![Paulina Furdak.jpg [719.46 KB]](files/ur/import/private/44/Z-Biochemii-Analitycznej/Paulina-Furdak.jpg)
Paulina Furdak: „Porównanie przydatności różnych surowców spożywczych jako źródła flawonoidów w diecie kobiet z objawami wczesnej postmenopauzy”.
![Anna Tama.jpg [313.26 KB]](files/ur/import/private/44/Z-Biochemii-Analitycznej/Anna-Tama.jpg)
Anna Tama: „Generacja nadtlenku wodoru przez wybrane gatunki win”.
![Kacper Kut.jpg [560.33 KB]](files/ur/import/private/44/Z-Biochemii-Analitycznej/Kacper-Kut.jpg)
Kacper Kut: „Porównanie metod ekstrakcji hispiduliny – aktywnego związku koszyczków arniki o potencjalnej użyteczności w chemioprewencji”.
![Dawid Mendys.jpg [778.38 KB]](files/ur/import/private/44/Z-Biochemii-Analitycznej/Dawid-Mendys.jpg)
Dawid Mendys: „Zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjna ekstraktów owoców bzu czarnego Sambucus nigra”.
Gabriela Górak: „Porównanie zawartości ergotioneiny w wybranych produktach spożywczych”.
Andżelika Chmura: „Wpływ zawartości nadtlenku wodoru w miodzie na jego właściwości drożdżakobójcze”.
Aleksandra Płatek: „Wytwarzanie nadtlenku wodoru przez herbatę – zależność od sposobu parzenia herbaty i suplementów herbaty”.