Analiza żywności
ROK I (Rok akademicki 2024/2025 i 2025/2026)
- Analityka żywności pochodzenia roślinnego
- Analityka żywności pochodzenia zwierzęcego
- Marketing produktów spożywczych
- Metodologia badań naukowych żywności
- Modelowanie jakości produktów
- Polityka wyżywienia ludności
- Prawa autorskie i patentowe
- Procesy enzymatyczne w produkcji żywności
- Współczesne kierunki w analizie żywności
- Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego
- Żywienie człowieka we współczesnym świecie
- Żywność ekologiczna
PRZEDMIOTY DO WYBORU:
- Analityka substancji smakowo-zapachowych
- Analiza składników bioaktywnych
- Funkcjonalne napoje mleczne
- Wygodna i funkcjonalna żywność z drobiu i jaj
- Żywność tradycyjna i regionalna
ROK II (Rok akademicki 2025/2026)
- Analiza śladowa w ocenie jakości żywności
- Analiza zafałszowań żywności
- Analiza zagrożeń zdrowotnych żywności
ELEKTYW: