Żywność prozdrowotna
ROK I (Rok akademicki 2024/2025 i 2025/2026)
- Marketing produktów spożywczych
- Metodologia badań naukowych żywności
- Modelowanie jakości produktów
- Polityka wyżywienia ludności
- Prawa autorskie i patentowe
- Procesy enzymatyczne w produkcji żywności
- Trendy w produkcji żywności bioaktywnej
- Współczesne kierunki w analizie żywności
- Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego
- Żywienie człowieka we współczesnym świecie
- Żywność dietetyczna
- Żywność ekologiczna
- Żywność probiotyczna
- Żywność wzbogacona
PRZEDMIOTY DO WYBORU:
- Prebiotyki w przemyśle spożywczym
- Właściwości prozdrowotne nasion i orzechów
- Żywność tradycyjna i regionalna
ROK II (Rok akademicki 2025/2026)
- Analiza składników biologicznie aktywnych w żywności
- Projektowanie produktu prozdrowotnego
- Prozdrowotna żywność z mięsa i jaj