• Zmniejsz czcionkęZmniejsz czcionkę
  • Zwiększ czcionkęZwiększ czcionkę
Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Poczta
  • Kontakt
  • Biuletyn Informacji Publicznej
 
pl
  • PL
  • EN
  • UA
Rzeczpospolita Polska Uniwersytet Rzeszowski Uniwersytet Rzeszowski Uniwersytet Rzeszowski
HR
HR

Menu - górna belka

Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Wydział Submenu
    • Aktualności
    • O Wydziale
    • Władze Wydziału
    • Dziekanat
    • Rada Wydziału
    • Rada Dyscypliny
    • Sprawy naukowe Wydziału
    • Wydziałowa Komisja Wyborcza
    • Promocja Wydziału
    • Regionalna Inicjatywa Doskonałości
  • Jednostki naukowe Submenu
    • Instytut Nauk o Polityce i Bezpieczeństwie
    • Instytut Nauk Socjologicznych
  • Student Submenu
    • Aktualności
    • Kierunki studiów (programy, rozkłady, sylabusy)
    • Jakość kształcenia
    • Władze Dziekańskie
    • Stypendia, wsparcie finansowe, ubezpieczenia
    • Regulaminy, wzory pism, pliki do pobrania
    • Dziekanat
    • Konsultacje pracowników
    • Wirtualna Uczelnia
    • Praca dyplomowa
    • Strefa wsparcia
    • Sesja egzaminacyjna
    • Przeniesienie z innej uczelni
  • Postępowania awansowe Submenu
    • Informacje ogólne
    • Dokumenty i akty prawne
    • Szkoła Doktorska
    • Obrony prac doktorskich
    • Nadane stopnie doktora
    • Postępowania ws. nadania stopnia doktora habilitowanego
    • Nadane stopnie doktora habilitowanego
    • Kontakt
 
Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Poczta
  • Kontakt
  • Biuletyn Informacji Publicznej
 
  • Zmniejsz czcionkę
  • Zwiększ czcionkę
  • PL
  • EN
  • UA
(Nowe okno)(Link do innej strony)
(Nowe okno)(Link do innej strony)
(Nowe okno)(Link do innej strony)
(Nowe okno)(Link do innej strony)
Granty naukowo-badawcze
  • Wydziały
  • Wydział Nauk Społecznych
  • Wydział
  • Sprawy naukowe Wydziału
  • Granty naukowo-badawcze
Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Program NCN dla naukowców z Ukrainy na kontynuowanie badań w Polsce zobacz więcej
  • Pochłaniacz etylenu z biomasowym złożem toryfikowanym zobacz więcej
  • Biowęglowa saszetka nawozowa do roślin doniczkowych zobacz więcej
  • Nanoplatforma senolityczna oparta na nanowłóknach elektroprzędzonych dostarczająca pochodne nutraceutyków w celu usunięcia komórek nowotworu raka piersi zobacz więcej
  • Zastosowanie mikroalg Parachlorella kessleri jako źródła bioaktywnych składników zobacz więcej
  • Rola metylotransferazy DNMT2 w regulacji plastyczności genomowej komórek nowotworowych zobacz więcej
  • Rola metylotransferaz 5-metylocytozyny RNA w regulacji odpowiedzi komórek nowotworowych na pozakomórkowe oraz egzogenne RNA zobacz więcej
  • Wdrożenie wyników prac B+R w celu uruchomienia produkcji innowacyjnego napoju funkcjonalnego zobacz więcej
  • Opracowanie optymalnej metody uzyskiwania ekstraktów z zielonych owoców i liści orzecha włoskiego zobacz więcej
  • Rola metabolizmu energetycznego mitochondriów w kształtowaniu jakości owoców jagodowych przechowywanych w atmosferze ozonu zobacz więcej
  • Pozamitochondrialna generacja reaktywnych form tlenu a metabolizm energetyczny komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae/Extramitochondrial zobacz więcej
  • Modulacja sekrecji insuliny i odpowiedzi na stres ER przez metylotransferazy 5- metylocytozyny RNA w komórkach beta trzustki in vitro. zobacz więcej
  • Właściwości przeciwwirusowe odmianowych miodów podkarpackich, ze szczególnym uwzględnieniem Podkarpackiego miodu spadziowego zobacz więcej
  • Efekt synergii zmiennego pola magnetycznego i konwersji promieniowania elektromagnetycznego z zakresu I i II optycznej bramki biologicznej na ferrytowych materiałach nanostrukturalnych dla nowoczesnych termicznych terapii chorób neoplastycznych zobacz więcej
  • Rola czynników transkrypcyjnych w regulacji metabolizmu oraz fermentacji glukozy i ksylozy u niekonwencjonalnych drożdży Ogataea polymorpha zobacz więcej
  • Mechanizmy regulatorowe zaangażowane w nadprodukcję ryboflawiny u flawinogennych drożdży Candida famata zobacz więcej
  • Uzyskanie preparatów ryboflawiny (witamina B2) na serwatce przy pomocy drożdży Candida famata zobacz więcej
  • Konstruowanie szczepów drożdży zdolnych do wydajnej wysokotemperaturowej fermentacji glukozy oraz ksylozy zobacz więcej
  • Biopreparat składający się z bakteriofagów do zwalczania lekoopornych bakterii Escherichia coli zobacz więcej
  • Otrzymywanie witaminy K2 (menachinon-7) metodą fermentacji z udziałem bakterii Bacillus subtillis - optymalizacja i modyfikacja procesu zobacz więcej
  • Ekoinnowacyjna metoda przygotowania próbek do analizy pozostałości pestycydów i WWA zobacz więcej
  • Próba identyfikacji genów odpowiedzialnych za rozwój mózgu w badaniach genomowych pacjentów z małogłowiem zobacz więcej
  • Tradycyjne zbieractwo dziko rosnących roślin jadalnych na wyspach Dalmacji zobacz więcej
  • Opracowanie i wdrożenie pierwszej polskiej kamery na bazie niechłodzonej matrycy fotodetektorów z supersieci II rodzaju InAs/GaSb na pasmo od 3 µm do 5 µm zobacz więcej
  • Transport kwantowy w nanostrukturach wykonanych z izolatora topologicznego HgTe/HgCdTe zobacz więcej
  • Badania wysokiej rozdzielczości widm mgławic międzygwiezdnych i laboratoryjnych widm siarczków metali przejściowych zobacz więcej
  • Fourierowska spektroskopia emisyjna wysokiej rozdzielczości cząsteczek InH i InD oraz wsparcie doświadczalne dla zaawansowanych obliczeń ab initio dla tych molekuł zobacz więcej
  • Zwiększenie sprawności struktur fotowoltaicznych na bazie tlenku tytanu i tlenku miedzi poprzez optymalizację procesu wytwarzania metodą reaktywnego rozpylania magnetronowego zobacz więcej
  • Nanokompozytowa powłoka Mo-N/Mo do zastosowań na węzły tarcia w maszynach i urządzeniach zobacz więcej
  • Rozległe pomiary wysokiej precyzji pasm układu A-X w izotopologach CO - Laser Lab-Europe zobacz więcej
  • Rola potranslacyjnych nieenzymatycznych modyfikacji białek w regulacji poziomu RAP1 w komórkowym modelu β trzustki zobacz więcej
  • Konsekwencje oddziaływania pola elektromagnetycznego na tkanki macicy i zarodki w okresie okołoimplantacyjnym zobacz więcej
  • Synteza z kontrolą kształtu katalizatorów PtRu w formie nanoramek - określenie zależności pomiędzy kształtem nanokatalizatorów, a aktywnością elektrochemiczną w reakcji utleniania etanolu zobacz więcej
  • Wykrywanie naruszeń cyberbezpieczeństwa i eksfiltracji danych w instytucjonalnym ruchu sieciowym zobacz więcej
  • Inteligentna technologia wspierająca komunikację i rehabilitację osób z dysfunkcjami motorycznymi zobacz więcej
  • Inteligentna technologia rejestracji i analizy atencji operatorów zaawansowanych systemów wykorzystujących HMI zobacz więcej
  • Inteligentna technologia optymalizacji zadań logistycznych dla bezzałogowych statków powietrznych zobacz więcej
  • Antybakteryjna powłoka TiO2:Ag,N wytworzona na szkle hartowanym naklejanym na wyświetlacze dotykowe zobacz więcej
  • Cienkowarstwowe struktury fotowoltaiczne TiO2:ZnO/Cu2O zobacz więcej
  • Wzorce dla metody SIMS w celu ilościowego charakteryzowania struktur otrzymanych metodą MBE zobacz więcej
  • Technologia wytworzenia wyrobów garmażeryjnych z mięsa drobiowego o cechach żywności funkcjonalnej zobacz więcej
  • Opracowanie widm referencyjnych i algorytmu analizy widm spektroskopowych celem implementacji w diagnostyce medycznej zobacz więcej
  • Wdrożenie BR Dżugan zobacz więcej
  • Juglans zobacz więcej
  • Wielofunkcyjne pianki do temperaturowo stymulowanych procesów regeneracyjnych tkanki kostnej zobacz więcej
  • Uzyskanie szczepów termotolerancyjnych drożdży Ogataea polymorpha zdolnych do obfitego wzrostu i fermentacji celobiozy zobacz więcej
  • Pyomelanina izolowana z drożdży niekonwencjonalnych i jej nanokompozyt do zastosowań biomedycznych, kosmetycznych i jako forma materiału opakowaniowego. zobacz więcej
  • Pozyskiwanie z mszyc zobacz więcej
  • Metoda identyfikacji składników suplementów diety oparta o barkodowanie DNA zobacz więcej
  • Konstruowanie wydajnych producentów ryboflawiny (witamina B2) na hydrolizatach lignocelulozy oraz serwatce u drożdży Candida famata zobacz więcej
  • Biopreparat składający się z bakteriofagów do zwalczania lekoopornych bakterii z rodzaju Klebsiella zobacz więcej
  • Opracowanie technologii produkcji wegańskich napojów funkcjonalnych o podwyższonej zawartości białka zobacz więcej
  • Inteligentna identyfikacja zmian melanocytowych skóry z zastosowaniem algorytmów uczenia maszynowego zobacz więcej
  • Inteligentna technologia synchronizacji i harmonogramowania ruchu lotniczego z uwzględnieniem optymalizacji zadań logistycznych dla bezzałogowych systemów latających zobacz więcej
  • Technologia identyfikacji sygnatur urządzeń dla systemu inteligentnej optymalizacji wykorzystania energii elektrycznej w źródłach odnawialnych zobacz więcej
  • Urządzenie wspomagające rozwój "Ola" zobacz więcej
  • Opracowanie modelu krzemowego modułu fotowoltaicznego pracującego w rozszerzonym zakresie widmowym dzięki zastosowaniu mikronowych koncentratorów powietrznych zlokalizowanych pomiędzy warstwami polimerów zobacz więcej
  • Innowacyjny napój chemoprewencyjny wzbogacony w bioaktywne fitozwiązki owoców jagodowych zobacz więcej
  • Biowęglowa zobacz więcej
  • Sposób wytwarzania neutralnego organoleptycznie biokonserwantu na bazie propolisu zobacz więcej
  • Pochłaniacz etylenu zobacz więcej
  • Opracowanie powłoki aluminiowej opakowaniowej zgrzewalnej do celów spożywczych o silnych właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych zobacz więcej
  • Innowacyjny produkt mięsno-roślinny o wzbogaconej wartości odżywczej i prozdrowotnej zobacz więcej
  • Innowacyjna technologia produkcji owoców jagodowych na przykładzie maliny o podwyższonej zawartości związków bioaktywnych oraz zwiększonej wartości handlowej zobacz więcej
  • Innowacyjna metoda poprawy stanu mikrobiologicznego i trwałości przechowalniczej owoców żurawiny wielkoowocowej zobacz więcej
  • Opracowane rozpuszczalnych ekstraktów z owoców wzbogaconych w procesie ozonowania zobacz więcej
  • Rola metabolizmu zobacz więcej
  • Właściwości przeciwwirusowe zobacz więcej
  • Modulacje-insulina zobacz więcej
  • Opracowanie technologii produkcji wegańskich napojów funkcjonalnych o podwyższonej zawartości białka zobacz więcej
 
Uniwersytet Rzeszowski
Uniwersytet Rzeszowski al. Tadeusza Rejtana 16C
35-959 Rzeszów
tel. +48 17 872 10 00
Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Polityka prywatności
  • Mapa serwisu
  • Biblioteka
  • Wydawnictwo
  • Covid info
  • Studia podyplomowe
  • Praca na UR
  • Zamówienia publiczne
  • Fundusze strukturalne
  • Projekty współfinansowane przez UE
  • Wynajem sal
  • Domy studenta
  • Dane kontaktowe
  • Deklaracja dostępności cyfrowej
  • Rachunek bankowy UR
  • Projekty badawcze
  • Darowizny
 
© Uniwersytet Rzeszowski 2021 | strona internetowa wykonana przez migomedia
Pomiń nawigację i przejdź do treści
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube