Aktualności

Zakończenie projektu InGups w Nitrze!

W dniach 16–18 czerwca 2025 r. w Nitrze odbyło się spotkanie kończące międzynarodowy projekt InGUPS – Innovative Education in Gastronomy to Support the Sustainability of the Food System, realizowany w ramach programu Erasmus+ KA220.
Projekt, który od 2022 roku łączy uczelnie i instytucje eksperckie z obszaru gastronomii i zrównoważonych systemów żywnościowych, zakończył się trzydniową sesją roboczą zorganizowaną przez Słowacki Uniwersytet Rolniczy w Nitrze.
 
W programie:
prezentacja multimedialnych materiałów edukacyjnych i samouczków wideo w czterech językach, w tym ukraińskim,
testowanie pilotażowych lekcji e-learningowych,
dyskusja nad długofalowym wykorzystaniem rezultatów projektu.
Celem InGUPS było nie tylko unowocześnienie nauczania gastronomii, ale także wsparcie integracji studentów z Ukrainy oraz promowanie zrównoważonego rozwoju systemów żywnościowych.
Dziękujemy wszystkim partnerom za zaangażowanie i współpracę!
 
 
 

wstecz