Aktualności
Dwa projekty, które będą realizowane na Wydziale otrzymały dofinansowanie w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027

Z przyjemnością informujemy, że dwa projekty otrzymały dofinansowanie w ramach Programu grantowego na prace B+R jednostek naukowych, nabór IV, nr konkursu: 1/2024 – w projekcie pt. „Podkarpackie Centrum Innowacji 2029” realizowanym w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet: FEPK.01 Konkurencyjna i Cyfrowa Gospodarka, Działanie: FEPK.01.01 Badania i rozwój, Typ projektu: Budowa potencjału ośrodków innowacji Podkarpackie Centrum Innowacji.
dr hab. Grzegorz Zaguła, prof. UR, dofinansowanie w wysokości 358 290,00 zł na badania w ramach projektu „PRO-BIO-TONIK napój o zoptymalizowanej osmolalności z bakteriami kwasu mlekowego i jego sposób wytworzenia”.
dr inż. Anna Augustyńska-Prejsnar, dofinansowanie w wysokości 178 862,25 zł na badania w ramach projektu „Technologia zwiększająca walory prozdrowotne produktów z mięsa drobiowego”.
Lista rankingowa:
Serdecznie Gratulujemy!