Aktualności
Zawiadomienie o obronie rozprawy doktorskiej
W dniu 30 maja 2025 r. (piątek) o godzinie 9: 30, w sali 14, budynek D-7 przy ul. Zelwerowicza 8b w Rzeszowie
odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskie w dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia
mgr inż. Magdaleny Kowalczyk
Tytuł rozprawy:
Wpływ dodatku błonnika i różnych szczepów probiotycznych na przeżywalność bakterii, biodostępność makroelementów oraz jakość lodów z mleka owczego
Promotor: dr hab. inż. Agata Znamirowska-Piotrowska, prof. UR - Wydział Technologiczno-Przyrodniczy, Uniwersytet Rzeszowski
Promotor pomocniczy: dr inż. Małgorzata Pawlos - Wydział Technologiczno-Przyrodniczy, Uniwersytet Rzeszowski
Recenzenci:
dr hab. inż. Marek Aljewicz prof. UWM - Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
dr hab. Dorota Cais-Sokolińska, prof. UPP - Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
dr hab. inż. Marek Sady, prof. URK - Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Rozprawę doktorską wraz z recenzjami zamieszczono w Biuletynie Informacji Publicznej UR:
https://bip.ur.edu.pl/ogloszenie/awanse-naukowe/wydzial-techniczno-przyrodniczy , oraz do wglądu w Czytelni Nauk
Humanistycznych i Prawnych Biblioteki UR przy ul. Pigonia 8 (również na www.bur.ur.edu.pl).