Działalność Naukowo-Badawcza/Research activity

Działalność Naukowo-Badawcza/Research activity

  • Wpływ genotypu oraz systemu chowu na jakość jaj spożywczych.
  • Wpływ czasu i warunków przechowywania na cechy funkcjonalne jaj spożywczych.
  • Ocena jakości jaj wzbogaconych w kwasy omega-3 i witaminy lipofilne.
  • Ocena jakości tuszek oraz cech fizyko-chemicznych i sensorycznych mięsa drobiowego.
  • Wpływ metod utrwalania na jakość mięsa drobiowego.
  • Wpływ warunków utrzymania na wyniki produkcyjne i dobrostan zwierząt gospodarskich.
  • Wpływ warunków utrzymania oraz postępowania przedubojowego na jakość surowców zwierzęcych.
  • Wykorzystanie koni dla poprawy efektywności gospodarstw rolnych na terenie Bieszczadów.
W ramach Strony stosujemy pliki cookies. Korzystanie ze Strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Polityka prywatności