Usługi badawcze

Lp. Dziedzina badań Obiekty
Grupy obiektów
Przedmiot badań (materiał/wyrób) Badana cecha
Zakres wartości
(jeżeli dotyczy)
Metoda badawcza
Przykładowe
badania/usługi
Osoba pierwszego
kontaktu
1 badania biologiczne i biochemiczne wyroby chemiczne leki, nanomateriały cytotoksyczność, genotoksyczność   dr hab., prof. UR
Maciej Wnuk [email protected]
17-851-8609
2 badania chemiczne produkty rolne, żywność, woda, ścieki, gleba, osady pestycydy i WWA zawartość pestycydów i WWA / metoda chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas   dr hab., prof. UR
Ewa Szpyrka eszpyrka@ur.edu.pl 17-851-6814
3 badania chemiczne produkty rolne, żywność, materiały biologiczne przeznaczone do badań kwasy tłuszczowe, olejki eteryczne zawartość kwasów tłuszczowych, olejków eterycznych / metoda chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas   dr hab., prof. UR
Ewa Szpyrka eszpyrka@ur.edu.pl 17-851-6814
4 badania chemiczne produkty rolne, żywność, woda, ścieki, gleba, osady metale zawartość metali / metoda atomowej spektrometrii absorpcyjnej   dr hab., prof. UR
Ewa Szpyrka eszpyrka@ur.edu.pl 17-851-6814
5 badania chemiczne, sługa realizowana w ramach Programu Regionalna Inicjatywa Doskonałości, Plan: Doskonałe Podkarpacie - kompleksowe badania środowiska w Uniwersytecie Rzeszowskim na rzecz regionu gleba, osady Polichlorowane bifenyle (PCB) zawartość PCB - metoda chromatografii gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas   dr hab., prof. UR
Ewa Szpyrka eszpyrka@ur.edu.pl 17-851-6814
6 badania mikrobiologiczne zróżnicowane chemikalia, kosmetyki, szkło, ceramika, tworzywa sztuczne, opakowania, itp. potencjał przeciwbakteryjny
i przeciwgrzybiczy
  dr hab., prof. UR
Małgorzata Kus-Liśkiewicz
mkus@ur.edu.pl
17-851 85 86
7 badania biologiczne zróżnicowane chemikalia, kosmetyki, dodatki do żywności, suplementy, itp. analiza cytotoksyczności   dr hab., prof. UR
Małgorzata Kus-Liśkiewicz
mkus@ur.edu.pl
17-851 85 86
8 badania chemiczne materiały biologiczne przeznaczone do badań, żywność, produkty rolne analiza proteomiczna analiza białek   prof. dr hab. Grzegorz Chrzanowski
[email protected] 17-785-4826
9 badania chemiczne materiały biologiczne przeznaczone do badań, żywność, produkty rolne związki fenolowe (kwasy fenolowe i flawonoidy) oznaczanie kwasów fenolowych i flawonoidów   prof. dr hab. Grzegorz Chrzanowski
[email protected] 17-785-4826
10 badania chemiczne materiały biologiczne przeznaczone do badań, żywność, produkty rolne barwniki oznaczanie chlorofili i karotenoidów  

prof. dr hab. Grzegorz Chrzanowski
[email protected] 17-785-4826

11 badania chemiczne materiały biologiczne przeznaczone do badań, żywność, produkty rolne cukrowce oznaczanie cukrowców   prof. dr hab. Grzegorz Chrzanowski
[email protected] 17-785-4826
12 badania biologiczne i biochemiczne wyroby chemiczne leki, nanomateriały toksykologia molekularna   dr hab., prof. UR
Anna Lewińska alewinska@o2.pl 17-851-8609
13 badania fizykochemiczne/ inżynieria materiałowa wyroby chemiczne nanomateriały, kompozyty, biokompozyty, bionanomateriały określenie efektywności indukcji efektów temperaturowych pod wpływem zmiennego pola magnetycznego i światła z zakresu VIS-NIR, stabilność koloidalna, potencjał zeta, rozmiar hydrodynamiczny cząstek w zawiesinach koloidalnych   prof. dr hab.
Robert Pązik
[email protected]
17-851-8563