Wdrożenie wyników prac B+R w celu uruchomienia produkcji innowacyjnego napoju funkcjonalnego

Nazwa (w j. polskim): Wdrożenie wyników prac B+R w celu uruchomienia produkcji innowacyjnego napoju funkcjonalnego na bazie proszku miodowego wzbogaconego w bioaktywne składniki roślinne

Nazwa (w j. angielskim): Implementation of the results of R&D works to launch the production of an innovative functional drink based on honey powder enriched with bioactive plant ingredients

Numer umowy: POIR.03.02.01-18-0068/21

Kwota dofinansowania: 15 991 780 PLN

Źródło finansowania: Program Operacyjny Polska Wschodnia

Okres realizacji: 2021-2023

Kierownik projektu: dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR (Zadania UR)

Opis projektu (w j. polskim): Celem projektu jest wprowadzenie do oferty przedsiębiorstwa Woda Leżajsk nowego produktu – bezalkoholowego napoju funkcjonalnego na bazie proszku miodowego wzbogaconego w bioaktywne składniki roślinne.

Opis projektu (w j. angielskim): The aim of the project is to introduce a new product to the offer of Woda Leżajsk - a non-alcoholic functional drink based on honey powder enriched with bioactive plant ingredients.