Dyscyplina technologia żywności i żywienia
2023 |
mgr inż. Paweł Hanus
Tytuł rozprawy doktorskiej: Wpływ wybranych metod obróbki termicznej oraz sposobów pakowania na jakość i wartość odżywczą produktów typu „ready to cook” z papryki czerwonej
Promotor: prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska
Promotor pomocniczy: dr inż. Karolina Pycia
Zawiadomienie
Recenzja - dr. hab. inż. Emilia Bernaś, prof. uczelni
Recenzja - prof. dr hab. inż. Danuta Kołożyn-Krajewska
Streszczenie
Summary
2022 |
mgr inż. Natalia Żurek
Tytuł rozprawy doktorskiej: Wykorzystanie głogu (Crataegus L.) do produkcji skoncentrowanych preparatów roślinnych o wysokiej zawartości związków biologicznie czynnych
Promotor: dr hab. Ireneusz Kapusta, prof. uczelni
Zawiadomienie
Recenzja - dr hab. inż. Joanna Kolniak-Ostek, prof. uczelni
Recenzja - dr. hab. Joanna Kobus-Cisowska, prof. uczelni
Streszczenie
Summary
2021 |
mgr inż. Patrycja Sowa
Tytuł rozprawy doktorskiej: Wpływ dodatku nostrzyka białego (Melilotus albus) na zawartość związków biologicznie czynnych w miodach nektarowych
Promotor: dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR
Zawiadomienie
Recenzja - prof. dr hab. inż. Lesław Juszczak
Recenzja - dr hab. inż. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, prof. UPP
Streszczenie
Summary
mgr inż. Małgorzata Pawlos
Tytuł rozprawy doktorskiej: Wpływ dodatku związków wapnia na wydajność i jakość kozich serów twarogowych
Promotor: dr hab. inż. Agata Znamirowska, prof. UR
Zawiadomienie
Recenzja - dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. UWM
Recenzja - dr hab. Aneta Brodziak, prof. UP
Streszczenie
Summary