Sukces SKN TŻ „FERMENT” podczas konferencji INNOVATIVA 8th Edition

18.12.2018

W dniach 14 – 15 grudnia br. w Uniwersytecie w Oradei (Rumunia) na Wydziale Technologii Żywności odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa „Innovativa”, w której wzięli udział studenci ze SKN Technologów Żywności „FERMENT wraz z opiekunami. Podczas sesji referatowej studenci przedstawili  referaty:

Diana Hędrzak – The influence of temperature on the microbiological quality of broccoli prepared using the sous vide method

Diana Skoczylas - Milk ice cream with the addition of acerola

Wiktoria Gumienna – Microbiological composition of beef sous vide products.

Miłosz Pastuszczak –  Microbiological quality of milk and dairy products.

Konrad Wołoszyn – Influence of essential oils on the turkey breast  microflora.

Aneta Hoksa - Analysis of the microbiological composition of vegetables prepared by sous vide method.

Joanna Kuzdrolińska - Homemade fruits vinegars – production and chemical analysis.

 

Studenci Wydziału Biologiczno – Rolniczego UR podczas konkursu na najlepsze wystąpienie zajęli: Diana Skoczylas (opiekun naukowy -  dr hab. inż. prof UR Agata Znamirowska) – I miejsce, natomiast Wiktoria Gumienna (opiekun naukowy – dr Maciej Kluz) – III miejsce.

 

Zwycięzcom gratulujemy, a wszystkim życzymy dalszych sukcesów!