Aktualności / News
Studencki Browar UwaRzone zwycięzcą na 52. Chmielakach Krasnostawskich!
Studenckie Koło Naukowe Browarników ma powód do radości! Interdyscyplinarne Koło Naukowe działające przy Instytucie Biotechnologii powstało w lutym br., w maju efekt ich pracy trafił na rynek. Po zaledwie kilku miesiącach produkt zyskuje uznanie podczas 52. Chmielaków Krasnostawskich!
zobacz więcej Studencki Browar UwaRzone zwycięzcą na 52. Chmielakach Krasnostawskich!
Wywiad z Kacprem Gilem, studentem III roku kierunku Biotechnologia
Gościem kolejnego wywiadu, w cyklu poświęconym prowadzeniu badań w dyscyplinie biotechnologia, jest student trzeciego roku kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Rzeszowskim Pan Kacper Gil, który zdecydował się odbyć wakacyjny staż naukowy w Instytucie Biotechnologii UR.
zobacz więcej Wywiad z Kacprem Gilem, studentem III roku kierunku Biotechnologia
Nadanie stopnia doktora Pani Dominice Błoniarz - pracownikowi Instytutu Biotechnologii / Conferment of the doctoral degree to Ms. Dominika Błoniarz a staff member of the Institute of Biotechnology
Niezmiernie miło jest nam zakomunikować, że uchwałą Rady Naukowej Kolegium Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Rzeszowskiego w dniu 20 lipca 2023 r. nadano Pani Dominice Błoniarz - pracownikowi Instytutu Biotechnologii stopień doktora w dyscyplinie nauki biologiczne.
Nowa publikacja pracowników Instytutu Biotechnologii w czasopiśmie Microbial Cell Factories / A new publication by the Research Staff of the Institute of Biotechnology in the journal Microbial Cell Factories
Pracownicy Instytutu Biotechnologii UR Justyna Ruchała oraz Andriy Sybirny opublikowali pracę naukową dotyczącą produkcji antybiotyku przez drożdże.
Tytuł Profesora Wizytującego dla Dr hab. Robert Pązika Prof. na University Clermont Auvergne (UCA) / Dr hab Robert Pązik Prof UR awarded with Visiting Professor honor at the University Clermont Auvergne (UCA)
Doktor habilitowany Robert Pązik uzyskał pozycję Profesora Wizytującego na University Clermont Auvergne, Clermont-Ferrand we Francji.
Projekt MSCA4Ukraine w Instytucie Biotechnologii! / The Institute of Biotechnology of the University of Rzeszow will implement the MSCA4Ukraine project!
Mamy przyjemność poinformować, że Instytut Biotechnologii Uniwersytetu Rzeszowskiego będzie realizował projekt MSCA4Ukraine.
Rozmowa z inż. Marceliną Kwilosz i inż. Hubertem Kubisem laureatami w konkursie organizowanym przez Servier Polska/Interview with Eng. Marcelina Kwilosz and Eng. Hubert Kubas who are students of the second degree biotechnology at the University of Rzeszow
Naszymi kolejnymi gośćmi cyklu wywiadów poświęconych dyscyplinie biotechnologia są studenci kierunku Biotechnologia studiów magisterskich specjalizujący się w Biotechnologii Medycznej, a mianowicie Pani inż. Marcelina Kwilosz oraz Pan inż. Hubert Kubis, laureaci konkursu firmy Servier Polska.
APPteka Serviera
Studenci kierunku Biotechnologia laureatami konkursu na projekt badawczy. Studenci- Hubert Kubis i Marcelina Kwilosz zaprojektowali apkę na telefon podającą (po zeskanowaniu kodu leku) szczegóły odnośnie jego dawkowania, interakcji i przechowywania. System będzie przypominał również o zażyciu kolejnej dawki oraz ile dawek pozostało do końca kuracji.
Warsztaty Akademii Servier
W dniu 14 czerwca w Instytucie Biotechnologii Kolegium Nauk Przyrodniczych gościliśmy przedstawicieli firmy Servier, którzy poprowadzili warsztaty z studentami kierunku Biotechnologia w ramach funkcjonującej Akademii Servier.
Zaproszenie na Warsztaty
Studentów kierunku Biotechnologia zapraszamy na inspirujące warsztaty już 14 czerwca o 12:00 w Rzeszowie.
Czekamy na Ciebie!
Uroczystość obchodów 50- lecia pracy naukowej prof. dr hab. Marka Koziorowskiego oraz prof. dr hab. Andriey'a Sybirnyy'ego / Celebration of the 50th anniversary of the scientific work of professor Marek Koziorowski and professor Andrey Sybirnyy
W dniu 06 czerwca 2023 r. o godz. 8.30 w sali 42 , bud A0 odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 50-lecia pracy naukowej Pana prof.dr hab. Marka Koziorowskiego oraz Pana prof. dr hab. Andrey’a Sybirnyy’ego.
Wywiad z Prezesem SKN Browarników- inż. Łukaszem Niżnikiem / Interview with the President of the Students' Scientific Association of BrewersI- Eng. Łukasz Niżnik
Studenckie Koło Naukowe Browarników to jedno z najpopularniejszych kół naukowych. Zapraszamy do zapoznania się z wywiadem, który pozwoli Państwu bliżej zapoznać się z działalnością Koła.
Zaproszenie na Jubileusz 50-lecia