Inżynieranci i Magistranci

Inżynieranci  kierunku technologia żywności i żywienia człowieka

(opiekun prac dyplomowych: dr hab. Izabela Sadowska-Bartosz)

Paulina Furdak.jpg [719.46 KB]

Paulina Furdak: „Porównanie przydatności różnych surowców spożywczych jako źródła flawonoidów w diecie kobiet z objawami wczesnej postmenopauzy”.

 

Anna Tama.jpg [313.26 KB]

Anna Tama: „Generacja nadtlenku wodoru przez wybrane gatunki win”.

Kacper Kut.jpg [560.33 KB]

Kacper Kut: „Porównanie metod ekstrakcji hispiduliny – aktywnego związku koszyczków arniki o potencjalnej użyteczności w chemioprewencji”.

Dawid Mendys.jpg [778.38 KB]

Dawid Mendys: „Zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjna ekstraktów owoców bzu czarnego Sambucus nigra”.

 

Gabriela Górak: „Porównanie zawartości ergotioneiny w wybranych produktach spożywczych”.

Andżelika Chmura: „Wpływ zawartości nadtlenku wodoru w miodzie na jego właściwości drożdżakobójcze”.

Aleksandra Płatek: „Wytwarzanie nadtlenku wodoru przez herbatę – zależność od sposobu parzenia herbaty i suplementów herbaty”.