Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

„ Czy wiesz co jesz? czyli o zdrowej żywności i nie tylko” – konferencja naukowa UR i II LO w Łańcucie01.02.2019 07:59

31 stycznia br. w II Liceum Ogólnokształcącym w Łańcucie odbyła się konferencja naukowa pt. „Czy wiesz co jesz? czyli o zdrowej żywności i nie tylko ”, której współorganizatorem był Uniwersytet Rzeszowski. W konferencji wzięło udział ponad 350 uczniów szkół ponadgimnazjalnych z całego powiatu łańcuckiego, władze miasta i powiatu oraz wielu znamienitych gości. Podczas konferencji wykłady wygłosili pracownicy Wydziału Biologiczno – Rolniczego: prof. Małgorzata Dżugan, dr Monika Tomczyk oraz dr Maciej Kluz, a także z Wydziału Medycznego w osobie dr Edyty Łuszczki. Stosika naukowe o miodzie przygotowali studenci z SKN Technologów Żywności „FERMENT”. Prowadzili oni  również z mgr inż. Pawłem Hanusem (doktorantem WBR)  pokaz kuchni molekularnej, który cieszył się dużym zainteresowaniem. Podczas konferencji odbyła się również promocja naszego uniwersytetu skierowana do grupy potencjalnych, przyszłych studentów naszej uczelni. Dziękujemy Dyrekcji II LO w Łańcucie oraz mgr Małgorzacie Hubali za zaproszenie i rozpoczęcie jak myślimy nowej, owocnej współpracy.

 

https://rzeszow.tvp.pl/1663784/aktualnosci (wydanie z 31.01.2019 od 13:57 min.)

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow