Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Przedstawiciele uczestników Międzynarodowej Letniej Szkoły „Zakochaj się w polskiej żywności” na spotkaniu z Rektorem UR - prof. dr. hab. Sylwestrem Czopkiem05.07.2018 11:45

4 lipca 2018 r. u Jego Magnificencji prof. dra hab. Sylwestra Czopka, Rektora UR gościli przedstawiciele uczestników Międzynarodowej Letniej Szkoły „Zakochaj się w polskiej żywności”, która odbywa się w ramach programu CEEPUS na Wydziale Biologiczno - Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego.

 

W spotkaniu uczestniczyli nauczyciele akademiccy z czterech ośrodków zagranicznych:  Prof. Tihana Sudarić, Prof. Jadranka Deže (University of Osijek, Chorwacja), Prof. Miroslava kacaniova, dr Eva Ivanisova (Slovak University of Agriculture in Nitra, Słowacja), doc. Adrian Timar, doc. Elena Hilma (University of Oradea, Rumunia), doc. Silviu-Gabriel Stroe, doc. Laura Apostol (Stefan cel Mare University in Suceava, Rumunia).

 

W spotkaniu uczestniczyli również: koordynator projektu dr Maciej Kluz wraz z dr hab. inż. prof. UR, Małgorzatą Dżugan i dr hab. inż., prof UR Agatą Znamirowską. Podczas spotkania zaprezentowano program letniej szkoły oraz cel projekt. Organizacja tego typu szkoły jest dobrym przykładem działań mających na celu umiędzynarodowienie naszej uczelni. 

 

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow