Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Szczegółowe warunki rekrutacji dla dyscypliny naukowej technologia żywności i żywienia

  1. Kandydat powinien:
  1. wykazywać chęć samodzielnego zdobywania i pogłębiania wiedzy z zakresu nauk rolniczych wynikającą z pasji do badań naukowych, z doświadczenia, zainteresowań, zdobywania i popularyzacji wiedzy, inspiracji i definiowanych przez siebie problemów badawczych;
  2. wskazane jest ukończenie studiów (II stopnia lub jednolitych magisterskich) rolniczych, ogrodniczych, chemicznych lub przyrodniczych ze względu na wieloaspektowość dyscypliny;
  3. posiadać doświadczenie w samodzielnym lub zespołowym uprawianiu nauki oraz samodzielnie formułować i konstruować koncepcję rozwiązania problemu badawczego.
  1. Rozmowa kwalifikacyjna, w tym:
  1. tematyka, metodyka, wyniki pracy magisterskiej;
  2. motywy podjęcia kształcenia w Szkole Doktorskiej UR w dyscyplinie i zamierzenia dalszego rozwoju naukowego;
  3. zakres planowanych badań w ramach dysertacji doktorskiej (tematyka, cel, hipotezy badawcze, sposoby rozwiązania problemu badawczego, istotność podejmowanego problemu, dotychczasowa wiedza na podejmowany temat).
  1. Brane są pod uwagę osiągnięcia naukowe, w tym:
  1. publikacje naukowe (dostarczone w formie kserokopii);
  2. potwierdzona przez opiekuna naukowego aktywność w akademickich kołach naukowych (potwierdzony czynny udział w realizacji projektów badawczych, wystąpień na konferencjach i w wydarzeń naukowych, praca w zespołach badawczych);
  3. potwierdzona aktywność w towarzystwach naukowych (potwierdzenia j.w.).
  1. Znajomość języków obcych (udokumentowana certyfikatem potwierdzającym znajomość nowożytnego języka) – w zależności od poziomu zaawansowania.
  2. Opinia samodzielnego pracownika naukowego o potencjale naukowym kandydata.

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow