Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka

Poziom: I stopnia

Forma: stacjonarne/niestacjonarne

Profil: ogólnoakademicki

 

Zasady rekrutacji dla kandydatów z „nową maturą”

 

waga przedmiotu

Przedmioty obowiązkowe brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym

1 przedmiot spośród następujących: CHEMIA, MATEMATYKA, BIOLOGIA, FIZYKA lub FIZYKA Z ASTRONOMIĄ na poziomie podstawowym lub rozszerzonym

0,8

Przedmioty dodatkowe brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym

JĘZYK OBCY

0,5

Kryterium dodatkowe
w przypadku, gdy liczba kandydatów
z tą samą liczbą punktów przewyższa limit wolnych miejsc na kierunek

JĘZYK POLSKI

Jeżeli kryterium dodatkowe nie rozstrzygnie przyjęcia określonej w limicie liczby kandydatów, UR zastrzega sobie prawo do przyjęcia liczby kandydatów mniejszej niż limit.

0,003

Kompetencje oczekiwane od kandydata

Kandydat powinien dysponować wiedzą z zakresu nauk przyrodniczych i ścisłych na poziomie szkoły ponadgimnazjalnej.

 

 

Zasady rekrutacji dla kandydatów z „starą maturą”

 

waga przedmiotu

Przedmioty obowiązkowe brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym

1 przedmiot spośród następujących: CHEMIA, FIZYKA, MATEMATYKA lub BIOLOGIA

0,8

Przedmioty dodatkowe brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym

JĘZYK OBCY

0,5

Kryterium dodatkowe w przypadku, gdy liczba kandydatów z tą samą liczbą punktów przewyższa limit wolnych miejsc na kierunek

JĘZYK POLSKI

Jeżeli kryterium dodatkowe nie rozstrzygnie przyjęcia określonej w limicie liczby kandydatów, UR zastrzega sobie prawo do przyjęcia liczby kandydatów mniejszej niż limit.

0,003

Kompetencje oczekiwane od kandydata

Kandydat powinien dysponować wiedzą z zakresu nauk przyrodniczych i ścisłych na poziomie szkoły ponadgimnazjalnej.

 

 

Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka

Poziom: II stopnia

Forma: stacjonarne/niestacjonarne

Profil: ogólnoakademicki

 

Wymagania wstępne

Średnia arytmetyczna wszystkich ocen uzyskanych z egzaminów oraz przedmiotów kończących się zaliczeniem z oceną na studiach I stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub kierunku pokrewnym studiów I stopnia albo jednolitych magisterskich.

Kryterium dodatkowe w przypadku, gdy liczba kandydatów z tą samą liczbą punktów przewyższa limit wolnych miejsc na kierunek

Ocena z dyplomu ukończenia studiów.

Kompetencje oczekiwane od kandydata

Kandydat powinien dysponować wiedzą oraz umiejętnościami przygotowującymi do prowadzenia badań naukowych w zakresie kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub pokrewnego z obszaru nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, z zastrzeżeniem, że na kierunku pokrewnym większość osiągniętych efektów kształcenia jest zgodna z założonymi dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, studia I stopnia.

Uwagi

W przypadku przedstawienia przez kandydata dokumentu uzyskanego za granicą, uprawniającego do podjęcia studiów II stopnia, WKR ustala indywidualną w każdym przypadku ostateczną liczbę punktów, która będzie brana pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym, gdzie najwyższa w danym systemie ocena wynosi 50 punktów.

<

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow