Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.  
Zamknij

Centrum Innowacji i Wdrożeń w Przemyśle Spożywczym

W ramach Centrum Innowacji i Wdrożeń w Przemyśle Spożywczym wybudowane zostały następujące laboratoria:

  1. Linie technologiczne przetwarzania mięsa
  2. Laboratorium analiz przetwor ów mięsnych
  3. Linie technologiczne przetwarzania mleka
  4. Laboratorium analiz mleka
  5. Linie technologiczne przetwarzania ziarna
  6. Laboratorium analiz wyrob ów piekarniczych
  7. Linie technologiczne przetwarzania owoc ów i warzyw
  8. Laboratorium analiz przetwor ów owocowo-warzywnych
  9. Laboratorium analiz instrumentalnych składnik ów żywnościowych
  10. Laboratorium mikrobiologiczne
  11. Laboratorium pomiar ów tekstury, reologii i wytrzymałości materiału
  12. Laboratorium biotechnologii    
  13. Laboratorium oceny sensorycznej

Celem tego Centrum jest opracowywanie technologii w zakresie przetwórstwa surowców roślinnych i zwierzęcych. Ponadto są realizowane zadania w zakresie oceny jakości produktów spożywczych oraz praktyczne zajęcia dydaktyczne dla studentów na nowym kierunku studiów technologia żywności i żywienie człowieka.

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow