Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

5th International Young Scientists Conference „Human - Nutrition - Environment” “BIOTECHNOLOGY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT”29.04.2014 12:51

5th International Young Scientists Conference „Human - Nutrition - Environment” “BIOTECHNOLOGY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT”

 

24-25 kwietnia br. na Uniwersytecie Rzeszowskim, Wydział Biologiczno – Rolniczy, odbyła się międzynarodowa konferencja młodych naukowców 5th International Young Scientists Conference „Human - Nutrition - Environment” “BIOTECHNOLOGY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT” zorganizowana przez Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności „FERMENT”. Konferencję otworzył J.M. Rektor Uniwersytetu Rzeszowskiego Prof. dr hab. Aleksander Bobko oraz Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Lucjan Kuźniar. Wykłady otwarcia wygłosili światowej sławy naukowcy: Prof. dr hab. Michael Penninckx
(Belgia), Prof. dr hab. Volkmar Passoth (Szwecja), Prof. dr hab. Andriy Sibirny (Polska, Ukraina), Prof. dr hab. Patrick Fickers (Belgia), Prof. dr hab. Vladimir Mrša (Chorwacja).
W konferencji wzięło udział ponad 200 młodych naukowców z całej Polski oraz zagranicy: Słowacji, Rumunii, Ukrainy. Wyniki badań prezentowano w pięciu sesjach tematycznych: Biotechnologia i Mikrobiologia, Technologia Żywności, Żywienie człowieka i zdrowie, Wpływ czynników środowiska na zdrowie człowieka, Rolnictwo. Jednym ze źródeł finansowania konferencji był grant dla kół naukowych przyznany przez Sz. P. Prorektora ds. Nauki UR Prof. dr hab. Sylwestra Czopka. Dziękuję wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do przygotowania tej konferencji oraz wszystkim uczestnikom. Zapraszamy na kolejną konferencję!

 

mgr Maciej Kluz

 

Komitet Naukowy Konferencji:

Prof. dr hab. Maria Droba, Poland

Prof. dr hab. Andrzej Sybirny, Poland, Ukraine

Prof. dr hab. Miroslava Kačániová, Slovakia

Prof. dr hab. Patrick Fickers, Belgium

Prof. dr hab. Michel Penninckx, Belgium

Prof. dr hab. Bohdan Achrem – Achremowicz, Poland

Prof. dr hab. Juraj Čuboň, Slovakia

Prof. dr hab. Vladimir Mrša, Croatia

Prof. dr hab. Volkmar Passoth, Sweden

Doc. dr hab. Ing. Helena Frančáková, CSc., Slovakia

Doc. dr Cornelia Purcarea, Romania

 

Doc. dr Adriana Chis, Romania

Doc. dr Simona Vicas, Romania

Dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan, Poland

Doc. dr Konstantinos A.Paschalidis, Greece

Doc. dr Adrian Timar, Romania

Dr Anna Pasternakiewicz, Poland

Dr Dorota Grabek – Lejko, Poland

Dr inż. Anna Żaczek, Poland

Dr Włodzimierz Sybirny, Poland

Dr Jarosław Herbert, Poland

Komitet Organizacyjny Konferencji:

mgr Maciej Kluz – Head

mgr Justyna Ruchała, mgr Iwona Kata, mgr Krzysztof Berezka, Rafał Kordiaka, Aleksandra Szydło, Patrycja Majda, Monika Wesołowska, Przemysław Rożek, Jakub Wydro, Katarzyna Horodecka, Paweł Hanus, Katarzyna Szpyra, Aleksandra Pizoń, Natalia Ptak, Michał Sprysak, Monika Chlebowicz, Justyna Brzoza, Sabina Lachowicz, Marcin Obirek, Krzysztof Kotula, Klaudia Bryniarska, Małgorzata Czekaj, Katarzyna Frączek, Magdalena Dłużeń, Sylwia Swacha, Agnieszka Chudzik

https://sites.google.com/site/5thhumannutritionenviroment/home

 

 

Fot. Elżbieta Wójcikiewicz

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow